De ce gluten free?

     Deoarece in urma cu 4 ani am descoperit ca pitica noastra are intoleranta la gluten si a trebuit sa ne schimbam de pe o zi pe alta stilul de viata, a trebuit sa ne cream un reflex din a citi etichetele tuturor produselor pe care le punem in cosul de cumparaturi si am invatat sa mancam sanatos si am invatat cat de periculoasa poate fi numai contaminarea cu gluten a unor produse.
     Cum suferinta copilului a fost mare iar descoperirea intolerantei a fost anevoioasa dar si total neasteptata, pentru mine a fost un soc si daca pana atunci, in fiecare saptamana faceam cate un tort sau o prajitura, daca de cel putin doi ani faceam paine in casa, daca invatasem si faceam cu mare placere cozonac, a trebuit sa uit ca stiam sa fac toate acele bunatati din faina cu gluten.
     Timp de doi ani nu prea am reusit sa fac nimic dulce in afara de clatite, dar am citit foarte mult pe tema aceasta si am intalnit pe Facebook un grup dedicat, cu oameni frumosi, de la care am invatat extraordinar de multe lucruri despre alimentatia fara gluten si de la care am primit foarte multe sfaturi, iar in acest fel am reusit dupa doi ani sa fac un dulce.
     Asa ca... de ce nu mi-as face o colectie de retete, chiar aici?
 
    
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Gluten free

15 iunie 2020